Araç kiralama sitesi üzerinden 122 kişiyi dolandırmışlar!

Kocaeli’de Araç Kiralama Dolandırıcılığı Operasyonu: 122 Kişi Mağdur

Kocaeli’de araç kiralama internet sitesi üzerinden dolandırılan vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Yapılan incelemede, sahte araç kiralama sitesi aracılığıyla 122 kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı. Dolandırıcılığı gerçekleştiren İ.Ö., O.G. ve T.G. gibi şüphelilerin banka hesaplarında yaklaşık 180 milyon TL’lik para hareketliliği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, 109 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu gelişme üzerine, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Şüpheliler Adliyede

6 Mayıs tarihinde yürütülen operasyonlar sonucunda Kocaeli merkezli Hakkari, Diyarbakır, Ağrı, Mardin, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Mersin, Ankara, Ordu, Tokat, Antalya, Denizli, Muğla, Uşak, İzmir, Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Tekirdağ, Eskişehir, İstanbul ve Kırıkkale’de eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Bu operasyonlarda aralarında İ.Ö., O.G. ve T.G.’nin de bulunduğu toplam 101 şüpheli gözaltına alındı. 3 şüphelinin yurt dışında olduğu ve 5 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 227 bin 600 TL nakit para, 1 ruhsatsız tabanca ve 2 otomobil ele geçirildi. Gözaltına alınan 101 şüpheli, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde tamamlanan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Related Posts

ABD Afrika’da neyin peşinde

Washington yönetimi son dönemde Afrika kıtasındaki ülkelerle olan ilişkilerini güçlendirme sinyalleri verirken, bu ilginin arkasında yatan temel sebebin değerli mineraller olduğu belirtiliyor.

Mısır ve Çin yerel para birimleriyle mali işbirliğini artırmaya yönelik 3 anlaşma imzaladı

Mısır ve Çin arasında, yerel para birimleriyle yürütülen mali işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla üç anlaşma imzalandı.

Trump’tan Brezilya’ya ‘Bolsonaro’ tehdidi: Cadı avı sona ermezse yüzde 50 gümrük vergisi gelecek

Trump’tan Brezilya’ya ‘Bolsonaro’ tehdidi: Cadı avı sona ermezse yüzde 50 gümrük vergisi gelecek

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi

Zeydan Karalar görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin’in geçici tedbirle görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.