İsviçre-AB arasında 1889 sayfalık anlaşma paketi erişime açıldı

İsviçre ve AB Arasında 1889 Sayfalık Anlaşma Paketi Kamuoyuna Açıldı

İsviçre hükümeti, Avrupa Birliği ile yapılan yeni ikili anlaşma paketini resmi olarak kamuoyunun görüşüne açtı. Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis liderliğinde tamamlanan 1889 sayfalık belgeler, Federal Konsey tarafından yayımlandı. Metin, Ekim 2025’e kadar partiler, kantonlar, sendikalar ve vatandaşların değerlendirmesine açık olacak.

Anlaşma paketi, İsviçre’nin AB düzenlemelerini “dönemsel olarak” iç hukukuna uyarlamasını öngörüyor. İsviçre, istemediği takdirde belirli maddeleri uygulamama hakkını elinde tutacak. Bu durumda AB, anlaşmanın ilgili bölümlerini askıya alabilecek.

EDA Devlet Sekreteri Alexandre Fasel, toplamda 95 AB yasasının İsviçre için önem taşıdığını, 35 yasal düzenlemede değişiklik yapılmasının planlandığını açıkladı. Bu değişikliklerden 12’si temel düzeyde olacak. Ek olarak, dört ayrı finansal yükümlülük de pakete dahil edildi.

SECO Direktörü Helene Budliger Artieda, eşit işe eşit ücret ilkesinin korunacağını ve iç piyasada 14 önlem alınacağını söyledi. Göç konusunda ise, SEM Sekreteri Vincenzo Mascioli, İsviçre’nin sosyal sisteme değil, iş gücüne yönelik göç alacağını ve anayasal sınırların korunacağını belirtti.

Related Posts

Aydın’a Yeni Tarım Müdürü Atandı

Ayhan Temiz, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevine başladı. Devir teslim yapıldı.

Raflardaki Türk zeytinyağı kanserojen denilmişti: İftira barkod’a bakınca ortaya çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk markalı bir zeytinyağında kanserojen madde olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirterek söz konusu söylemlere neden olan ürünlerin üzerindeki barkod numaralarının İtalya’ya ait olduğunu açıkladı.

Netanyahu Gazze topraklarını ilhak etme planını açıkladı! İsrail basını sızdırdı

İsrail basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, istifa tehdidinde bulunan aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’i hükümette tutmak için güvenlik kabinesine ABD’nin de onayladığı bir plan sunduğunu yazdı. Haaretz gazetesinin haberine göre …

New York’ta gökdelene silahlı baskın: 1’i polis 4 kişiyi öldüren saldırgan intihar etti

New York’un Manhattan bölgesinde bir gökdelene uzun namululu silahla giren şüpheli ilk belirlemelere göre 1’i polis 4 kişiyi vurarak öldürdü. Saldırgan intihar etti.

Nijerya’da kaçırılan 38 kişi fidye ödenmesine rağmen öldürüldü

Kauran Namoda Bölge Başkanı Manniru Haidara, Banga köyünde 56 kişinin kaçırılmasına ilişkin açıklama yaptı. Haidara yaptığı açıklamada rehineler için istenen fidyenin silahlı kişilere ödenmesinin ardından 18 kişi serbest bırakılırken 38 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Parkta tekmeli yumruklu kavga

Edirne’de bir parkta, iki grup arasında tekmeli yumruklu kavga çıktı.