Fidan duyurdu, Suriye ve Türkiye görüşmelere başladı: Yunanistan’ın canını sıkacak haber

Yunanistan ve Türkiye Arasındaki Gerilim Devam Ediyor: Deniz Yetki Alanları ve Anlaşma Tartışmaları

Yunanistan’ın en büyük endişelerinden biri, Türkiye’nin Akdeniz’deki nüfuzunu arttırarak bölgedeki dengeleri değiştirmesi oldu. Libya ile Deniz Yetki Alanı anlaşması imzalayan Türkiye’nin gücünü arttırdığını düşünen Atina, Libya-Türkiye karasuları arasına savaş gemileri göndererek tepkisini ortaya koymuştu.

Ancak Atina’yı endişelendiren bir diğer gelişme Suriye’den geldi. Dışişleri Bakanlığı’nın, Suriye ile Deniz Yetki Alanı anlaşması için görüşmelere başladığını duyurması, Yunanistan’ı rahatsız etti.

Yunanistan’ın Endişeleri

Yunanistan, Libya ve Suriye ile Türkiye arasındaki anlaşmaları, özellikle Doğu Akdeniz’deki hak ve çıkarlarını tehdit edecek şekilde değerlendiriyor. Türkiye’nin bölgedeki gücünü arttırmasını “varoluşsal bir ulusal güvenlik sorunu” olarak tanımlayan Yunanistan, ordusunu modernize ederek Türkiye’ye karşı hazırlıklı olmaya çalışıyor.

Yunanistan, Türkiye’ye karşı diplomatik çabalarla ve savunma endüstrisine yaptığı yatırımlarla bölgedeki dengeyi korumaya çalışıyor. Ancak gelecekte neler olacağı hala belirsizliğini koruyor. Yunanistan, Türkiye’yi bölgedeki en önemli rakibi olarak görmeye devam ediyor.

Deniz Yetki Alanları Anlaşması Tartışmaları

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki varlığını arttırmasının yanı sıra Suriye ile de Deniz Yetki Alanları anlaşması için çalışmalar yürütmesi, bölgedeki gerilimi arttırıyor. Ancak henüz her iki ülke arasında bir uzlaşma sağlanmış değil. Suriye ve Türkiye arasındaki anlaşmanın imzalanması için çalışmalar devam ediyor.

Özetle, Yunanistan’ın Türkiye ile olan deniz yetki alanları ve anlaşma tartışmaları devam ediyor. Bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Related Posts

Tayland’da görevden alınan başbakanın yerine gelen isim belli oldu

Tayland’da eski Kamboçya başbakanıyla gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktıktan sonra görevden alınan Başbakan Paetongtarn Şinavatra’nın yerine yardımcısı ve Savunma Bakanı Phumtham Wechayachai getirildi.

Murat Yetkin: Bazı AKP vekilleri, İmamoğlu iddianamesinin gecikmesinden rahatsız

Murat Yetkin: Bazı AKP vekilleri, İmamoğlu iddianamesinin gecikmesinden rahatsız

92 milyon TL’lik köprüde skandal viraj: Yedi mühendis görevden alındı

Hindistan’da yaklaşık 2.3 milyon dolara (yaklaşık 92 milyon TL) mal olan yeni demiryolu üst geçidi, son derece tehlikeli virajı nedeniyle hem sosyal medyada hem de yetkililer nezdinde gündemde. Projenin sorumluları görevden alındı, danışman firma kara listeye girdi…

Doğalgaz zammıyla ilgili çarpıcı tespit

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, doğal gaz zammıyla ilgili “Hükümet, klasik AK Parti kurnazlığıyla zamları bile algı operasyonu şeklinde planlıyor. Enerji Bakanlığı ile İletişim Başkanlığı el ele verip ‘Zammı ne zaman yaparsak daha az tepki alırız?’ diye hesap yapıyor. ‘Yaz ayında yaparsak nasıl olsa anlaşılmaz’ deniyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Sarı, orman yangınlarıyla mücadele politikasını eleştirdi

CHP’li Sarı, orman yangınlarıyla mücadele politikasını eleştirdi

Bodrum’da göçmen ticareti yapan Suriyeli futbolcuya 25 yıl hapis cezası verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinden lastik botlarla göçmenlere 4500-4800 Euro arasında 14 mil uzaklıktaki Leros adasına geçiren ve son işinde yakalanan Suriyeli futbolcuya 25 yıl hapis 350 bin Euro cezası verildi.