ABD’li yatırım bankasından faiz tahmini

Goldman Sachs: TCMB Faizleri İndirebilir

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 24 Temmuz’da gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimi yapacağını öngördü. Bankaya göre TCMB, politika faizini 350 baz puan düşürerek yüzde 42,50 seviyesine çekebilir.

Bankanın ekonomistlerinden Clemens Grafe de dahil olmak üzere analistler, tahminlerini çevreleyen risklerin, özellikle son politika değişiklikleri ve siyasi gelişmeler nedeniyle daha küçük bir kesintiye doğru eğilimli olduğunu belirttiler.

“TL mevduatlara uygulanan stopaj vergisindeki artış ve devam eden siyasi belirsizlik nedeniyle tahminimize yönelik risklerin daha küçük bir indirimden yana olduğunu görüyoruz” diyen analistler, ekonomik koşulların parasal genişlemenin hızında önemli bir yavaşlama gerektirmediğini vurguladı.

Ekip, “Dezenflasyon, rezerv toparlanması ve sınırlı dolarizasyondan oluşan temel zemin beklentimizi destekliyor” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi

Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi

Enerjide süper izin yasalaştı: Sökülen zeytinin yerine iki katı dikilecek

Enerjide ‘süper izin’ teklifi Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaştı. Kanunla zeytinlik alanlarda kamu yararı çerçevesinde maden faaliyetlerine izin verilebilecek. Sökülen ya da taşınan zeytin ağaçlarının yerine iki katı kadar zeytin ağacı dikilecek. Enerji ve madencilikte ortalama 42 ila 48 ay arasında tamamlanan izin süreçleri 18 ay daha kısalacak. Ruhsat süreçlerinde öngörülebilirlik sağlanacak. Kamu gelirlerinde azalma olmadan sektör desteklenecek.

Sürat Kargo’dan Eğitim İnovasyonu

Sürat Kargo, Sürat Akademi Platformu ile çalışanlarına 7/24 erişimle eğitim fırsatları sunuyor.

2025 Çin Tedarik Zinciri Fuarı Başladı

Fuar, 16-20 Temmuz tarihleri arasında Beijing’de düzenleniyor ve 75 ülkeden 650’den fazla katılımcı var.

Türkiye’de 110. Teknopark Kuruldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de kuruluş kararı yayımlanan ODTÜ Uzay Teknolojileri Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Sinop Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile Türkiye’deki teknopark sayısının 110’a ulaştığını açıkladı.

Tartıda net ürün, menüde QR kod dönemi!

Tartıyla satılan ürünlerde yeni dönem başlıyor. Ambalajın ağırlığı artık fiyata yansımayacak. Restoranlarda ise karekodla fiyat karşılaştırma kolaylığı geliyor.