ABD’li üst düzey yetkiliden dikkat çeken açıklama: Tel Aviv’in ateşkese yanaşmazsa bedel ödeyecek

ABD’li Yetkili İsrail’in Tutumunu Eleştirdi

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, Gazze’deki İsrailli esirlerin aileleriyle gerçekleştirilen toplantıda ABD’li yetkililer de yer aldı.

Toplantıya katılan üst düzey bir ABD’li yetkili, İsrail’in Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasının yenilenmesine ilişkin görüşmelerdeki tutumunu sert bir şekilde eleştirdi. Ayrıca İsrail dahil olmasa bile ABD’nin Suudi Arabistan ile bölgesel anlaşmaya varabileceğini belirtti.

ABD’li yetkili, Gazze’deki esirlerin savaşın devam etmesinin bedelini ödediğine dikkat çekerek, “Esirler için değil, İsrail için de anlaşmazlık büyük bir bedel oluşturacak” dedi.

Haberde adı paylaşılmayan ABD’li yetkili, Husilerle yapılan ateşkesin başlangıç olduğunu vurgulayarak, “İsrail tutumunu değiştirmezse anlaşma İsrail olmadan gerçekleşebilir” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan İsrailli esir yakınları ise ABD’li yetkilinin ifadelerini “geleneksel olarak İsrail’i destekleyen bir müttefikten gelen beklenmedik bir tonda değişiklik” olarak yorumladılar.

Related Posts

Fidan duyurdu, Suriye ve Türkiye görüşmelere başladı: Yunanistan’ın canını sıkacak haber

Türkiye’nin Suriye ile Deniz Yetki Alanı anlaşması için görüşmelere başlaması, Yunanistan’da alarm zillerini çaldı. Atina, Türkiye’nin Libya ve Suriye’yle anlaşarak Doğu Akdeniz’deki nüfuzunu artırmasından ulusal güvenliği için “varoluşsal tehdit” olarak söz ediyor.

Tayland’da görevden alınan başbakanın yerine gelen isim belli oldu

Tayland’da eski Kamboçya başbakanıyla gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktıktan sonra görevden alınan Başbakan Paetongtarn Şinavatra’nın yerine yardımcısı ve Savunma Bakanı Phumtham Wechayachai getirildi.

Murat Yetkin: Bazı AKP vekilleri, İmamoğlu iddianamesinin gecikmesinden rahatsız

Murat Yetkin: Bazı AKP vekilleri, İmamoğlu iddianamesinin gecikmesinden rahatsız

92 milyon TL’lik köprüde skandal viraj: Yedi mühendis görevden alındı

Hindistan’da yaklaşık 2.3 milyon dolara (yaklaşık 92 milyon TL) mal olan yeni demiryolu üst geçidi, son derece tehlikeli virajı nedeniyle hem sosyal medyada hem de yetkililer nezdinde gündemde. Projenin sorumluları görevden alındı, danışman firma kara listeye girdi…

Doğalgaz zammıyla ilgili çarpıcı tespit

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, doğal gaz zammıyla ilgili “Hükümet, klasik AK Parti kurnazlığıyla zamları bile algı operasyonu şeklinde planlıyor. Enerji Bakanlığı ile İletişim Başkanlığı el ele verip ‘Zammı ne zaman yaparsak daha az tepki alırız?’ diye hesap yapıyor. ‘Yaz ayında yaparsak nasıl olsa anlaşılmaz’ deniyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Sarı, orman yangınlarıyla mücadele politikasını eleştirdi

CHP’li Sarı, orman yangınlarıyla mücadele politikasını eleştirdi