Anla Forum 2025 Dünya Kafe Etkinliği Bilecik’te Gerçekleşti

Anla Forum 2025 Dünya Kafe Etkinliği Bilecik’te Yapıldı

Bilecik Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Anla Forum 2025 Dünya Kafe etkinliğinde iklim değişikliği ve etkileri masaya yatırıldı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen buluşmada, iklim değişikliğinin etkilerini anlamak, toplumsal diyalogu güçlendirmek ve ortak aklı harekete geçirmek amacıyla önemli konular ele alındı.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Aytül Ayşe Cengiz ve Doç. Dr. Elif Kuş Saillard, katılımcılara iklim değişikliği hakkında detaylı bilgiler verirken, ardından 3 adet iklim değişikliğine dair soruyu katılımcılara yönelttiler.

Anla Forum 2025-Dünya Kafe etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, yapılan çalışmanın önemine vurgu yaparak, iklim değişikliği gibi küresel bir sorunu ele almanın ve çözüm yollarını bulmanın önemine dikkat çekti. Subaşı, “Bugün burada, iklim değişikliği gibi tüm dünyayı etkileyen bir krizi konuşmak ve çözüm yollarını birlikte aramak için bir aradayız. Anla Forum 2025-Dünya Kafe etkinliğinin, toplumsal diyalogu güçlendirmek, ortak aklı harekete geçirmek ve yerelden fark oluşturmak adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. İklim değişikliği yalnızca çevresel değil; ekonomik, sosyal, kültürel, hatta psikolojik boyutlarıyla da hayatımızı etkiliyor. Bu nedenle artık sadece konuşmak değil, birlikte düşünmek, birlikte çözüm üretmek zorundayız. Dünya Kafe etkinliğinde sizlerle bir araya gelmemizin altında da tam olarak bu neden yatıyor” dedi.

Belediye Başkanı Subaşı ayrıca, “Bilecik Belediyesi olarak doğaya saygılı, sürdürülebilir ve dayanıklı bir kent oluşturmak için çalışıyoruz. Bugün, sizlerle birlikte gerçekleştireceğimiz çalıştay ile bu alanda önemli bir adım atacağımıza inanıyoruz. Bu anlamlı etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, buradan çıkacak fikirlerin sadece Bilecik için değil, ülkemiz ve geleceğimiz için ilham verici olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Programda ortaya çıkan fikirler ve talepler ilerleyen dönemde rapor haline getirilecek. İzmir, Eskişehir, ve Bilecik’ten sonra Denizli Merkezefendi ilçesinde gerçekleştirilecek olan etkinlik, toplumun bilinçlenmesine ve iklim değişikliği konusunda fikir ve esasların belirlenmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

– BİLECİK

Related Posts

Dolar, ABD-Çin ticaret gerginliğinde toparlanmakta zorlanıyor

ABD yönetiminin planlanan tarifeleri gevşetebileceği yönündeki haberlerin desteğiyle dolar Salı günü kayıplarının bir kısmını telafi etti. Ancak yatırımcıların ABD-Çin ticaret anlaşmazlığında anlamlı bir azalma olup olmadığı konusunda temkinli olmaları devam ediyor.

SGK uzmanı tarih verdi: Kademeli emeklilik düzenlemesi ne zaman çıkacak?

Kademeli emeklilik düzenlemesi ne zaman yapılacak? Bu düzenleme EYT’den nasıl farklı olacak? Hükümet bu düzenlemeyi nasıl uygulayacak? SGK uzmanı İsa Karakaş yanıtladı…

Bakanlığın soğan mesaisi

Emeğinin karşılığını alamayan yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük kaldığını ifade ettikleri satış fiyatından şikayetçi olan soğan üreticileri ve tedarikçileri eylem planı hazırlığındaydı. Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın ‘yoğun gece mesaisiyle’ plan rafa kalktı.

TOBB Başkanı: Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Turizmde dünyada gelen turist sayısı bakımından ilk 5 destinasyonu arasına girmekteyiz. Gelir itibarıyla yedinci sıradayız, bunları geliştirmek ve büyütmek bizlerin elinde. Rekabet gücümüzü artıracak yapısal reformlara devam etmeli, büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz” dedi.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

‘VakıfBank’ta güçlü büyüme devam edecek’

VakıfBank’ın 71. Olağan Genel Kurul toplantısı, 24 Nisan 2025 tarihinde İstanbul Finans Merkezi’nde bulunan Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, 2019 yılından bu yana Genel Müdürlük koltuğunda bulunan Abdi Serdar Üstünsalih’in görevine devam etmesi kararlaştırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir