Şam’da Dürzi silahlı gruplar, ağır silahlarını teslim etmeye başladı

Şam’da Dürzilerden Ağır Silahların İade Süreci Başladı

Şam’da güvenlik güçleri ile Dürzi temsilciler arasında 1 Mayıs’ta varılan anlaşmada yer alan “silahların teslim edilmesi” maddesi uygulanmaya konuldu.

Başkent Şam’a bağlı Cermana Mahallesi’nde ağır silahların teslim süreci başlatıldı. Aynı uygulama Sahnaya ve Eşrefiyet Sahnaya mahallelerinde de devam ediyor.

Doğu Guta Bölge Müdür Yardımcısı Muhammed Seyyid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının ağır silahları kademeli olarak teslim aldığını belirterek, “Cermana halkı, kanaat önderleri ve din adamları bu sürece aktif destek sağlıyor.” dedi.

Seyyid, yakın gelecekte hafif silahların da iade edileceğini ve birçok kişinin güvenlik birimlerine katılmak üzere kayıt altına alındığını açıkladı.

Ayrıca Seyyid, gelecekte sadece İçişleri ve Savunma bakanlıklarının silah taşıma yetkisine sahip olacağını vurgulayarak, yürütülen uygulamanın ülke genelinde örnek teşkil etmesini umduklarını belirtti.

Related Posts

ABD’de kaçtı sanılan mahkumun adliyede unutulduğu ortaya çıktı

ABD’nin Georgia eyaletindeki hapishanede, firar ettiği sanılan ve 12 saat boyunca acil durum halinde aranan mahkumun, adliye nezarethanesinde unutulduğu ortaya çıktı.

Nemrut’a giden vatandaşlara bozayı uyarısı

Bitlis Valiliği, Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü’ne giden piknikçileri, kış uykusundan uyanan bozayılar konusunda uyardı.

İsrail tüm geçiş noktalarını kapattı: Gazze açlıkla karşı karşıya

İsrail’in 2 aydır tüm geçiş noktalarını kapatmasıyla birlikte tam anlamıyla kıtlığa sürüklenen Gazze Şeridi’nde ciddi gıda sıkıntısı yaşıyor.

Kardeşi Ali Önder açıkladı: İşte Sırrı Süreyya Önder’in siyasete girme sebebi…

Sırrı Süreyya Önder’in kardeşi Ali Önder, AKM’de yapılan anma töreninde ağabeyinin ülkedeki terör ortamının son bulmasına yardım için siyasete atıldığını açıkladı. Ali Önder “‘Hiçbir malım mülküm yok. Ceren’e yaşanılabilir bir ülke bırakmak istiyorum’ diyordu. Siyasete giriş gerekçesi bu oldu. Kendisi burada olsaydı ‘sevene de sövene de selam olsun’ derdi” diye konuştu.

TÜRK-İŞ’ten YÖK’ün “İşçi, memurun amiri olamaz” kararına tepki

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kamu çalışanlarının, memur statüsündeki çalışanların amiri olamayacağı yönündeki görüşünü eleştirdi.

Kenyalı kadın Konya’da intihar etti

Konya’da hakkında ‘kasten yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından işlem yapılan Kenya uyruklu kadın, Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’nde intihar etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir