Suriye’ye 3 şirket üzerinden elektrik ihracatı

TBMM KİT Komisyonu, EÜAŞ’ın 2021-2022 Bilançolarını İnceledi

TBMM KİT Komisyonu, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş başkanlığında toplanarak denetim kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin bilançolarını görüşüyor. Elektrik Üretim A.Ş.’nin (EÜAŞ) 2021-2022 yıllarını kapsayan Sayıştay raporları ve önerileri komisyon tarafından ele alındı.

Komisyon Başkanı Savaş, toplantı öncesinde, 2014 yılında Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyi anarak rahmet diledi.

“EÜAŞ’ın Önemli Görevi”

EÜAŞ Genel Müdürü Zafer Benli, EÜAŞ bünyesindeki elektrik üretim tesisleri ve maden sahaları hakkında bilgi vererek, tesislerdeki faaliyetlerin etkin bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. EÜAŞ’ın toplamda 45 hidrolik, 10 termik ve 2 rüzgar santraline sahip olduğunu belirten Benli, “Teşekkülümüzün sermayesi 42.6 milyar lira ve yaklaşık 10 bin personelle istihdam sağlıyoruz” açıklamasında bulundu. Benli, elektrik üretimi hakkında şu bilgileri paylaştı:

  • EÜAŞ olarak, ülkemize yansıyan küresel olumsuz gelişmeler karşısında vatandaşlarımızın ve sanayimizin elektrik ihtiyacını karşılamak için önemli bir görev üstleniyoruz.
  • Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesine yayılan organizasyon yapımız, istihdam sağladığımız üretim kapasitemiz ve enerji arzına katkılarımızla sektörde ayrıcalıklı bir konumdayız. Yenilenebilir enerji payımız yüzde 68’e ulaşmış durumda.
  • EÜAŞ, üretim santrallerinde ürettiği elektriği kamu adına aldığı taahhütler çerçevesinde çeşitli kurumlara ve serbest piyasaya satmaktadır. Ayrıca, Suriye’ye de elektrik ihracatı yapmaktayız.

“Santrallerde Yenilikçi Adımlar”

EÜAŞ, santrallerdeki bakım yönetimini geliştirme ve yenilenebilir enerji üretim teknolojilerini entegre etme konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Benli’nin açıklamaları şöyle devam etti:

  1. Yaklaşık 35 yıl önce faaliyete geçen İstanbul Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin kapasitesini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor.
  2. Yeni C santrali devreye alındığında A santralini tamamen devreden çıkaracak ve B santrali için sıcak yedek olarak tutma kararı aldık.
  3. Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali’nde yerli ve milli rüzgar türbinleri kurma çalışmalarımız devam ediyor.

“Suriye’ye Elektrik İhracatı”

EÜAŞ Genel Müdürü Benli, Suriye’ye elektrik ihracatına ilişkin soruları cevaplarken, ihracatın doğrudan bir şekilde olmadığını ve aracı şirketler üzerinden gerçekleştiğini belirtti. Şirketler aracılığıyla yapılan ihracatın Türkiye’nin arz güvenliğine zarar vermediğinin altını çizdi.

Related Posts

Pakistan Başbakanı Şerif: Türkiye ile devam eden kardeşlik bağlarından gurur duymaktayız

Pakistan Başbakanı Şerif: Türkiye ile devam eden kardeşlik bağlarından gurur duymaktayız

Rubio’dan Avrupa ülkeleriyle peş peşe Ukrayna temasları

 ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona ermesi ve ateşkes sağlanmasına yönelik diplomatik çalışmalar kapsamında Avrupalı yetkililerle bir dizi telefon görüşmesi yaptı.

Çalık Holding önünde Erol Eğrek protestosu

DEM Parti, EHP, EMEP, KESK ve TİP üyeleri, işçi Erol Eğrek’in öldürülmesini protesto etmek amacıyla Çalık Holding’in Ankara Temsilciliği önünde bir araya geldi. Yapılan ortak açıklamada, “Sermayenin çıkarlarından başka hiçbir şey düşünmeyen Saray iktidarının yarattığı düzen, bu katliamın baş sorumlusudur” denildi.

Bildirinin son maddesinde anlaşmazlık var! Beklenen olmadı, PKK’dan açıklama gelmedi

Terör örgütü PKK’nın bugün fesih açıklaması yapacağı iddialarının ardından herhangi bir açıklama gelmezken terör örgütü içerisinde anlaşmazlık olduğu ve teröristbaşı Öcalan ile yeni bir temas kurulabileceği kaydedildi.

Ümit Özdağ’dan ‘PKK Kongresi’ açıklaması

Silivri’de tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, terör örgütü PKK’nin kongresini topladığına yönelik açıklamaya ilişkin paylaşım yaptı. Özdağ, “Terör örgütünün açıklaması ile ilgili değerlendirmemi de Türk kamuoyu ile önümüzdeki günlerde paylaşacağım” dedi.

Türkiye de riskli ülkeler arasındaydı! Kosmos 482 okyanusa çakıldı

Sovyetler Birliği tarafından 1972’de fırlatılan ve Venüs’e ulaşamayan Kosmos 482 uzay aracının iniş sondası, yıllar sonra atmosfere yeniden girerek Hint Okyanusu’na çakıldı.