Türkiye ve ABD ticarette yeni döneme hazırlanıyor: İşbirliği ve yatırım mesajı

Ticaret Bakanı Bolat, ABD’li Yetkililerle Telekonferans Görüşmesi Gerçekleştirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer ile telekonferans yöntemiyle bir araya geldi.

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Türkiye ile ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla ABD’li yetkililerle ayrıntılı bir çevrim içi toplantı gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Görüşme son derece olumlu ve verimli geçti. Bakan Bolat, ABD’li muhataplarına yeni görevleri dolayısıyla tebriklerini ileterek, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğine yönelik kararlılıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından ortaklaşa belirlenen yıllık 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşma konusundaki kararlılık da görüşmede tekrar dile getirildi.

Bakan Bolat, enerji, kimya, otomotiv, tekstil-hazır giyim, tarım, dijital ekonomi ve altyapı gibi çeşitli alanlarda karşılıklı işbirliklerinin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

ABD ile İşbirliği İçin Hazırız

Bakan Bolat, ABD’li muhataplarına Türkiye’nin ABD’nin yeni dönem ticaret politikalarını yakından takip ettiğini ve işbirliğine açık olduklarını iletti. Ortak öneriler geliştirerek ticareti artırmaya hazır olduklarını belirtti.

Bolat, ABD’li yetkililerin Türkiye’nin ticaret ve yatırım ortağı olarak ne kadar önemli olduğunu bildiklerini ve işbirliğine hazır olduklarını ilettiklerini söyledi. Her iki ülkenin ticaret hacmini artırma, yeni işbirliği alanları geliştirme ve yeni fikirleri değerlendirme konusunda kararlı olduklarını ifade ettiler.

ABD Ticaret Bakanı Lutnick ve Ticaret Temsilcisi Greer ile yakın zamanda bir araya gelmeyi planladıklarını belirten Bolat, Türkiye ve ABD Ticaret Bakanlarının önümüzdeki ay Washington’da Ticaret ve Yatırım Konseyi toplantısı yapma konusunda anlaştıklarını söyledi. Karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için çaba göstereceklerini vurguladı.

Related Posts

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Ekonomide güven algısına zarar verecek gelişmelerin uzağında kalmalıyız

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için güven ortamının güçlendirilmesi ve yatırımcılar için uygun iklimin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardıç, enflasyonla mücadelede kontrolün kaybedilmemesi, gıda arzının güvence altına alınması ve sanayide dijital dönüşümün hızlandırılması çağrısında bulundu.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Maaş 100 milyon zarar 1.5 trilyon

Merkez Bankası 2023 ve 2024’te toplam 1.5 trilyon zarar etti. Merkez’in tepe yöneticilerine zarar edilen iki yılda toplam 100 milyon lira maaş ödendi.

IEA Başkanı’ndan kritik mineral tedarikinde “tekelleşmenin” engellenmesi çağrısı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, temiz enerji teknolojilerinin imalatında kullanılan bakır ve çinko gibi kritik minerallerin tedarikinin bir veya iki ülkenin tekelinde olduğunu söyleyerek, “Temiz enerjide çeşitlilik olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Belli bir ülke, bu kaynakların çok büyük bir kısmını eli altında tutarsa, bu gerçekten önemli bir risk olabilir.” ifadelerini kullandı.

Çin liderliğinden ticaret savaşlarına karşı istihdamı koruma mesajı

Çin siyasi liderliği, ABD’nin gümrük tarifelerini yükseltmesiyle tırmanan ticari gerilimin iç ekonomideki etkilerini gidermek üzere, tarifelerden etkilenen şirketleri ve istihdamı korumaya yönelik özel politikaların uygulanacağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir