CHP’li Emir: Merkez Bankası 60 milyar dolar rezerv kaybetmiş

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir: “Merkez Bankası 60 Milyar Dolar Rezerv Kaybetti”

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından Merkez Bankası’nın 60 milyar dolar rezerv kaybettiğini söyledi.

Murat Emir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının Türkiye ekonomisine etkilerini değerlendirdiği basın toplantısında şu sözlere yer verdi:

“Mehmet Şimşek’in açıklamalarına göre, ekonomi 19 Mart cuntasıyla karşı karşıya kaldığında şoklara karşı direnç gösterebilecek güçteymiş. Mehmet Şimşek’in itirafıyla gördük ki, 19 Mart cuntası ekonomiyi şoka sokmuş. Sadece dövizler üzerinden bakıldığında 60 milyar dolarlık bir kayıp yaşanmıştır. Bazı hesaplamalara göre toplam zarar 140 milyar doları bulabilir. Ancak net olan bir şey var ki, Merkez Bankası 60 milyar dolar rezerv kaybetmiştir. Bu şok, aynı zamanda kur korumalı mevduatların da 60 milyar dolara kadar düşmesine yol açtı; yani toplamda 120 milyar dolarlık bir zarar söz konusu oldu. Bu büyük bir kayıptır ve maalesef bu paradan faydalanabilecekken, ekonomik kararlar ve 19 Mart cuntası sebebiyle elimizden alınmıştır.”

(DHA)

Related Posts

Soykırımcı İsrail’in Batı Şeria’da düzenlediği saldırıda biri çocuk 2 Filistinli yaralandı

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’da düzenlediği saldırıda 1’i çocuk 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Eski nişanlısını karşısında gören kadın canını kurtarmak için balkondan atladı

Ankara’nın Mamak ilçesinde, tartıştığı eski nişanlısının elinde bıçak olduğunu iddia eden bir kadın, balkondan atlayarak ağır yaralandı. Şüpheli olay yerinden kaçtı.

Rafale ile birlikte hisseler de düştü… Fransız jetlerine Hindistan’da şok

Pakistan ve Hindistan arasında son günlerde tırmanan gerilim ve karşılıklı saldırılar, Fransız askeri jet üreticisi Dassault şirketini vurdu.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov Hürriyet için yazdı: Tarih hiçbir şey öğretmiyor mu?

Bugün Hitler karşıtı koalisyon ülkelerinin (aralarında Türkiye de vardı) ordularının Alman faşizmine karşı zafer kazandığı 9 Mayıs 1945’in tam 80. yıldönümü.

Fenerbahçe’nin İçişleri Bakanlığı’na açtığı davada rapor hazırlandı

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ‘Futbolda Şike Kumpası’ davası nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na açtığı ‘ağır hizmet kusuru’ niteliğindeki tazminat davasında bilirkişi raporu hazırlandı. Mahkemeye sunulan raporda, Fenerbahçe’nin 3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan süreç nedeniyle uğradığı zararın 42 milyon euro ve 103 milyon TL olduğu belirtildi.

Zelenskiy, Trump ile görüştü

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir